Hvordan ser fremtidens vilkår for dansk svineeksport ud?

For nylig deltog DTL’s Direktør, Thorsten Simonsen, i svinebranchens årlige bankseminar. Her gik snakken især på den risiko, der er for, at de dyrevelfærdsmæssige tiltag, der vinder frem i Tyskland, vil ramme de danske svineproducenter. 

I første omgang kommer de tyske ændringer og krav ikke til at ramme den danske smågriseeksport. Men i det lange løb, mener Thorsten Simonsen, at man vil skulle indrette sin produktion ift. de standarder, som eksportmarkedet har og at detailhandlen dermed kommer til at få større indflydelse på produktionen.

“Når man samtidig kigger på de prisudsving på smågrise, der har været de seneste 3 år, tror jeg på, at vi vil se helt nye former for kontrakter i branchen. Kontrakter, som vil indeholde en mere ligelig fordeling af risiko for sælger og køber, større transparens, dyrevelfærdsmæssige tiltag og variable tillæg”.

Contact us

Din globale handelspartner

Vores DNA er dansk og det kan ses på vores måde at drive forretning på. Vi holder en høj standard og gør en dyd ud af at levere det bedste produkt til tiden.

 

Kontakt os