Hvordan er de danske forhold for en typisk dyretransport, og hvem bærer ansvaret for den gode dyrevelfærd?

Det har de to europaparlamentarikere Asger Christensen (Venstre) og Niels Fuglsang (Socialdemokratiet) fået syn for, da de fredag den. 6. november, fulgte en dyretransport fra Fyn til syd for grænsen.

Begge politikere er i dag med i udformningen af ny lovgivning på området og begge er glade for selv at have været vidne til de gode og ordentlige forhold i løbet af turen.

”Min overskrift er, at dyrene skal have det godt, uanset om det er hjemme i min stald eller om det er i lastbilen. Og jeg vil sige, at jeg har oplevet stor professionalisme i transportbranchen, når det kommer til dyretransport”, udtaler Asger Christensen (V)

Udover at opleve transporten og de forskellige steps tæt på, så var transporttid og bødestørrelser også til diskussion, for hvem bærer ansvaret – svineavlerne eller chaufføren?

Asger Christensen er ikke i tvivl.

”Som landmand mener jeg ikke, det er rimeligt at lægge det ansvar på chaufføren, for han ser kun dyrene i et splitsekund, mens de er på vej op ad rampen. Så i min optik er der noget, der skal kigges på, for det er ikke rimeligt, som det er sat sammen nu.”

Niels Fuglsang, har tidligere udtalt, at han ville ”opfordre dyretransportørerne til at være deres ansvar voksent og tjekke deres last.” Ved dagens ende var han dog af en lidt anden overbevisning. ”Jeg er villig til at se på, især i forbindelse med udformningen af den nye lovgivning, hvordan vi kan gøre ansvarsfordelingen mere klar. Så man ikke som chauffør bliver hængt op på noget, som man ikke har nogen skyld i”, og han tilføjer ”jeg er ikke i tvivl om, at DTL gør et godt arbejde for dyrevelfærden”.

Kilde: transportmagasinet.dk

Contact us

Din globale handelspartner

Vores DNA er dansk og det kan ses på vores måde at drive forretning på. Vi holder en høj standard og gør en dyd ud af at levere det bedste produkt til tiden.

 

Kontakt os